Vijf voordelen van een PVC vloer

pvc vloer / vloeren

Vloeren & Gordijnen Aan Huis

PVC VLOEREN

PVC vloeren zijn een populair alternatief voor parket of laminaatvloeren. Een PVC vloer heeft de uitstraling en de structuur van een houten vloer, met de voordelen van kunststof. We hebben de belangrijkste voordelen van PVC hieronder overzichtelijk op een rijtje gezet.

Tip: wilt u een nieuwe pvc vloer in uw woning laten leggen? Bekijk hier meer informatie en ons assortiment.

1. PVC vloeren zijn stiller dan een laminaatvloer

Zowel klik als lijmvloeren van PVC zijn stil en dempen het loopgeluid. Een gelijmde PVC vloer is de meest stille optie, omdat deze direct op de ondervloer bevestigd wordt, waardoor er geen lege ruimte onder de vloer zit.

2. Lange levensduur

PVC is opgebouwd uit vier verschillende lagen: een vochtwerende en geluiddempend laag, een decorlaag, een doorzichtige slijtlaag met daarover een beschermende toplaag. Dankzij de beschermende toplaag hebben PVC vloeren een lange levensduur. Ook verkleurt PVC niet. Bij laminaat is de levensduur sterk afhankelijk van de kwaliteit.

3. PVC vloeren krimpen niet en zetten niet uit

PVC vloeren zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Ze krimpen niet en zetten niet uit. Daarbij wordt een gelijmde PVC vloer sneller warm dan een laminaatvloer, omdat deze direct op de ondervloer bevestigd is.

4. Vochtbestendig

PVC vloeren absorberen geen water. Naast kamers en keukens zijn ze dus ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Doordat hun vochtbestendigheid zijn ze ook makkelijk schoon te houden. Vlekken kunnen eenvoudig met een vochtige doek of met een dweil verwijderd worden.

6. Goede slipweerstand

Op een gladde vloer zit een ongeluk in een klein hoekje. PVC vloeren bieden een goede slipweerstand, doordat er kleine harde korreltjes zijn toegevoegd aan de slijtlaag. Deze korreltjes slijten niet en zorgen zo voor een goede slipweerstand gedurende de hele levensduur van de vloer.

PVC vloer leggen

Er zijn twee manieren om een PVC vloer te leggen: lijmen of klikken. Bij de lijmmethode wordt er eerst een egalisatielaag aangebracht op de ondervloer. Rechtstreeks op deze laag worden de PVC stroken bevestigd. Een andere methode is het Unicliq systeem. Hierbij is de ondervloer al aan de PVC stroken bevestigd en kunnen deze net als een laminaatvloer in elkaar geklikt worden. Wil je zelf de vloer leggen, dan is dit de makkelijkste methode.

Gratis inmeten en vrijblijvende offerte

Wilt u meer informatie over PVC vloeren of persoonlijk advies bij de keuze van uw vloer? Bij Vloeren & Gordijnen Aan Huishebben we een uitgebreid assortiment met professionele legservice. Graag komen we vrijblijvend bij u langs met voorbeeldstalen en voor een vrijblijvende offerte. Neem contact op voor een afspraak.

Delen: